CIPTA SUCCESS MARKETING


CIPTA SUCCESS MARKETING (CSM) merupakan syarikat pengilang dan pengedar produk minuman kesihatan berasaskan susu kambing asli. Perniagaan syarikat ini telah diterajui lebih daripada 10 tahun. CSM ditubuhkan pada bulan Mac 2005 dan 100 peratus hakmilik penuh bumiputera Islam . Syarikat ini berlokasi di Premis SME Bank Seremban, Lot 39, Jalan Lombong Emas 5, Taman Perindustrian Ringan Tun Dr. Ismail, 70200 Seremban, Negeri Sembilan.


CIPTA SUCCESS MARKETING (CSM) mempunyai 2 buah anak syarikat dibawah naungannya iaitu :
1) CSM HIJRAH
2) CSM MANUFACTURING.

Jenama Tok’Ali merupakan jenama minuman kesihatan yang dikeluarkan dan dikilang oleh Cipta Success Marketing dan diedarkan secara eksklusif oleh CSM HIJRAH. Keseluruhan produk yang dikeluarkan mempunyai tarikan dan keunikan yang tersendiri. Bahan utama yang digunakan dalam setiap produk adalah daripada susu kambing asli tulen diperolehi daripada kilang pemprosesan terkenal, berkonsepkan mesra alam serta dijamin bebas daripada bahan kimia berbahaya dan tiruan.


Website : www.csm2u.com.my
FB : Susu Kambing Tok' Ali

Wednesday, January 1, 2014

Khasiat Mas Cotek

Emas Cotek/Pokok Barito/Pokok Serapat, Agoluran, Sempit-sempit, Pokok Telinga Kera (Vitex trifolia, Ficus deltoldea Jack, F Diversifolia Blume, F Letuseens Dest, F motleana Miq, Traningularis) dari famili Moracea. Ianya terdiri daripada 30 jenis spesis yang mana dipanggil tumbuhan atas pokok, batu, gambut (Epifit) Tumbuhan Menumpang yang dikenali sebagai pokok Raja Segala Ubat, Penawar Segala Penyakit oleh Pengamal Perubatan Tradisional Melayu terutama masyarakat Pantai Timur Semenanjung Malaysia (Merupakan Pusaka Asli Wanita dalam Perubatan Melayu). Bintik-bintik hitam yang terdapat di antara dua urat pada daun Eman Cotek yang bercantum merupakan satu Doctrine of Signature yang menggambarkan ianya berkhasiat untuk wanita. Kandungan yang terdapat dalam Emas Cotek ialah Naringin yang tergolong dalam flavonoid dan bersifat antioksida. Bahan bioaktif utama yang terdapat dalam Emas Cotek ialah Glukosid dan Sifonin, Flavonoid (Antioksidan yang sangat berkesan dalam mengawal pusingan (darah) yang baik, Anti radang, Anti rival, melindungi hati dan estrogen), Tannins (mengetatkan tisu yang kendur, mengurangkan pengeluaran air yang berlebihan iaitu diarrhea dan melindungi tisu yang rosak seperti eksema dan terbakar), Triterpenoids (pemecahan dan penyerapan nutrient), Proanthocyannis (melindungi tisu daripada rosak, merupakan antitoksid yang kuat), Phenois (Anti radang dan anti septic). Tumbuhan Emas Cotek telah pun diakui khasiatnya oleh Dr Azizul Abdul Kadir (Pengarah Bahagian Tumbuhan Herba-FRIM).

Diantara khasiatnya ialah mengecutkan salur peranakan dan merapatkan pintu rahim serta mengembalikan rahim pada kedudukan asl serta mengukuhkannya, membantu melancarkan peredaran darah, mengatasi masalah sakit puan (senggugut, keputihan, melawaskan haid, barah pangkal rahim, barah payu dara), mengurangkan keletihan dan meningkatkan keinginan seksual wanita, agen membantu mengekalkan awet muda, keayuan dan pulih dara. Di samping ianya berkhasiat untuk wanita Emas Cotek juga mampu menyembuhkan pelbagai penyakit seperti tenaga batin, kencing manis, darah tinggi, lemah jantung, paru-paru berair, sakit urat, gaut, cirit-birit, penyakit kulit, migrain, angina ahmar dan memecahkan lemak serta memotong kolestrol dalam darah.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...